اختلال دوقطبی می تواند در افراد مختلف بسیار متفاوت به نظر برسد. علائم از نظر الگوی، شدت و فراوانی بسیار متفاوت است. برخی افراد بیشتر مستعد ابتلا به شیدایی یا افسردگی هستند، در حالی که برخی دیگر به طور مساوی بین این دو نوع قسمت تغییر می کنند. برخی دچار اختلالات خلقی مکرر می شوند، در حالی که برخی دیگر تنها در طول عمر خود این اختلالات را تجربه می کنند.
چهار نوع اپیزود خلقی در اختلال دوقطبی وجود دارد: مانیا، هیپومانیا، افسردگی و دوره های مختلط. هر نوع اپیزود خلقی اختلال دوقطبی مجموعه ای از علائم منحصر به فرد دارد.
علائم شیدایی
در مرحله شیدایی اختلال دوقطبی، تجربه احساس افزایش انرژی، خلاقیت و سرخوشی رایج است. اگر در حال تجربه یک دوره شیدایی هستید، ممکن است یک مایل در دقیقه صحبت کنید، خیلی کم بخوابید و بیش فعال باشید. همچنین ممکن است احساس کنید که قادر مطلق، شکست ناپذیر هستید یا برای عظمت مقدر شده اید.
اما در حالی که شیدایی در ابتدا احساس خوبی دارد، تمایل دارد که از کنترل خارج شود. ممکن است در طول یک دوره شیدایی بی پروا رفتار کنید: برای مثال، پس انداز خود را قمار کنید ، درگیر فعالیت جنسی نامناسب شوید، یا سرمایه گذاری های تجاری احمقانه انجام دهید. همچنین ممکن است عصبانی، تحریکپذیر و پرخاشگر شوید – دعوا میکنید، وقتی دیگران از برنامههای شما پیروی نمیکنند سرزنش میکنید و هر کسی را که از رفتار شما انتقاد میکند سرزنش میکنید. برخی افراد حتی دچار توهم می شوند یا شروع به شنیدن صدا می کنند.
علائم و نشانه های رایج شیدایی عبارتند از:
- احساس غیرمعمول "بالا" و خوش بینانه یا بسیار تحریک پذیر.
- باورهای غیر واقعی و بزرگ در مورد توانایی ها یا قدرت های فرد.
- خواب بسیار کم، اما احساس بسیار پرانرژی.
- آنقدر تند صحبت می کنند که دیگران نمی توانند ادامه دهند.
- افکار مسابقه ؛ پرش سریع از یک ایده به ایده دیگر
- بسیار حواس پرتی، قادر به تمرکز نیست.
- اختلال در قضاوت و تکانشگری.
- بی پروا بدون فکر کردن به عواقب آن عمل کنید.
- هذیان و توهم (در موارد شدید).
علائم هیپومنیا
هیپومانیا شکل کمتر شدید شیدایی است. در حالت هیپومانیک، احتمالاً احساس سرخوشی، پرانرژی و بهرهوری خواهید داشت، اما همچنان میتوانید بدون از دست دادن ارتباط با واقعیت، به زندگی روزمره خود ادامه دهید. برای دیگران، ممکن است به نظر برسد که شما فقط در حالت غیرعادی خوبی هستید. با این حال، هیپومانیا می تواند منجر به تصمیمات بدی شود که به روابط، شغل و شهرت شما آسیب می رساند. علاوه بر این، هیپومانیا اغلب به شیدایی تمام عیار تشدید می شود یا یک دوره افسردگی اساسی به دنبال دارد.
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0